BLOG

5+1 érdekesség, amit nem tudtál a Swarovskiról

2016.09.11 17:00

5+1 ÉRDEKESSÉG, AMIT NEM TUDTÁL A SWAROVSKIRÓL

Legyen szó ékszerről, dekorációról vagy kiegészítőkről, a Swarovski ma a csillogás, a luxus és az elegancia világmárkája, amely 170 országban ejti rabul a hölgyek szívét. Mégsem tudsz róla mindent!

hirdswaralt

Minden egy egérrel kezdődött

Kezdjük a legelején, mármint Swarovski első kristály figurájával. Manapság állatok sokasága, virágok, Disney-figurák és sok egyéb téma is részét képezi a kristályóriás kínálatának. A sort azonban – talán meglepő módon – egy kristály egér nyitotta meg, amelyet az 1976-os olimpiai játékokra gyártottak, kedves kis ajándékként a sportolóknak. Az egérke azonban annyira népszerű lett, hogy a sorozatgyártás mellett döntöttek. Ráadásul az 1976-os kisegér replikája a mai napig megvásárolható!

0909kep2

Egy találós kérdés

Íme, egy találós kérdés: Hogy köszön Swarovski? Hello Kitty! Nem állítom, hogy büszkén pályáznék vele a vicc rovatba, azonban tény, hogy 2011 óta megállapodást kötöttek a kozmopolita japán figura gazdáival, így a Disney-figurák mellett néhány éve már Hello Kitty is kapható exkluzív kristály kivitelben.

Akkor most hány nulla?

A Swarovski népszerűsége természetesen számokban is kifejezhető. Nem is akármilyen számok ezek! A 170 országban árusító kristályóriás 2015-ben több, mint 1 billió forintnak megfelelő eurót könyvelhetett el. Ezt a számot mindenképpen érdemes a maga összes nullájával kiírni: 1.000.000.000.000 – igen, ez bizony 12 nulla!

Kristályékszer és köszörűszerszám…

Mi jut eszedbe, ha azt a szót hallod: Swarovski? Bármi is legyen, egész biztosan nem köszörűszerszámokat látsz magad előtt. Pedig a cég egyik ága, a TYROLIT ezzel foglalkozik. Ráadásul ezen a piacon is minőségi termékekkel vannak jelen, így nem is olyan megdöbbentő, hogy összjövedelmük több, mint egyötödét ennek köszönhetik. 

Nézzük a híres logót!

Visszatérve az előző kérdésre, bizonyára sokan vannak, akiknek a Swarovskiról elsőre a cég híres hattyús logója ugrik be. Pedig az első években még nem ez volt az osztrák kristályóriás emblémája. Sőt több, mint 10 évig nem úszott hattyú a Swarovski név fölött. 1976-tól 1988-ig egy „C”-be írt „S” fémjelezte a termékeiket. Ma már szinte elképzelhetetlen, ugye?

0909kep3

5+1: Swarovski kristállyal dolgozni

Swarovski kövekkel élmény dolgozni, de közel sem egyszerű. A Black Crystal csiszoló mestereinek azonban nincs túl sok idejük, hogy elhelyezzék az apró, de annál csillogóbb szépségeket, hiszen egyetlen Swarovski köves, csiszolt kristálypohár még tapasztalt mester keze alatt is 1 órán keresztül készül, ami azt jelenti, hogy egy készlet elkészítése több, mint 6 órát igényel!


Kövessen minket Facebookon és minden termékünket 5% kedvezménnyel vásárolhatja meg!

kandh A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu_v2