BLOG

Csempésszen minden napba egy kis ünnepet!

2016.09.02 18:25

Csempésszen minden napba egy kis ünnepet!

A kristálypohár sokak számára egyet jelent az ünneppel, a hagyománnyal – A kristálypohár készlet annak idején csak jelentős családi összejöveteleken, esetleg vendégek érkezésekor kerülhetett elő, a különleges alkalom tiszteletére. Ma viszont már semmi akadálya, hogy az átlagos hétköznapokat is feldobjuk vele.

 

Kristálypohárból koktélt, szívószállal

A kristálynak megkülönböztető szerepe van, ez nem vitás. „Megadni a módját” – körülbelül ezt jelenti kristálypohárból inni egy finom pohár vörösbort, vagy kézzel csiszolt kristály palackból kitölteni 2 cl jófajta ír whiskyt.

Azonban ez nem egyenlő azzal, hogy a kristály készlet csak bizonyos alkalmakkor kerülhet elő. Hiszen nem az alkalom határozza meg a használatot, sokkal inkább a használat teremti meg az alkalmat.

Ez számomra egyfajta életfilozófia, amit mi itt a Black Crystalnál igyekszünk minden kristálypoharunkban, illetve minden egyes általunk csiszolt tárgyban jelenvalóvá tenni. Alapvetően nem dísztárgyakat készítünk. Természetesen minden egyes csiszolással az mestereink célja, hogy szépet alkossanak, de az talán még fontosabb, hogy az a kristály tál örömet okozzon, és minél többet használják, hogy ne csak ünnepnap vegyék elő. Csempésszen inkább minden napba egy kis ünnepet!

 

Szerintem teljesen rendjén van, ha például egy klasszikus kristálypohárból szívószállal koktélt szürcsölgetünk a teraszon, vagy egy meleg nyári délután kézzel csiszolt kristály kancsóban keverjük össze a hűsítő limonádét. Ki mondta, hogy az elegancia, a szépség csak kivételes alkalmakon jár nekünk?

Persze lehet, hogy van, aki nem ért egyet velem, mert erősebben kötődik a hagyományokhoz, vagy épp ellenkezőleg, elszakadni igyekszik tőlük, s úgy érzi a kristálypohár már csak kiállítási tárgy. Véleményem szerint mindkét esetben a dekoráció mutatja meg a helyes utat.

Hiszen klasszikusabb dekorációink – például a már sokat emlegetett Laura – valóban a hagyományokat (a legszebb klasszikus hagyományokat) idézik. Azonban vannak modern mintáink, mint amilyen például a Lace, vagy akár a Viola, illetve mindig nyitottak vagyunk az újabb minták kidolgozására, legyen szó akár vásárlóink saját ötleteiről.


Kövessen minket Facebookon és minden termékünket 5% kedvezménnyel vásárolhatja meg!

kandh A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu_v2 mypos_eu