BLOG

A Four Seasons Hotel Gresham Palace igényeihez csiszolva

2016.11.10 16:47

A FOUR SEASONS HOTEL GRESHAM PALACE IGÉNYEIHEZ CSISZOLVA

Gresham Palace a magyarországi szálloda mely ott a világ élvonalában – ez a rövid mondat pontosabb leírást ad a Four Seasons Hotel Gresham Palace-ról, mint néhány díszes jelző. Legyen szó az elhelyezkedésről, az épületről, az enteriőrről, vagy a szolgáltatásokról, a Gresham-palota a luxus gyűjtőneve. Hatalmas érdem, hogy kézzel csiszolt kristálypoharakkal lehetünk jelen a szálloda hétköznapjaiban.

A tervezés menete

Az első lépés a dekoráció megtervezése volt. Tudtuk, hogy egy már meglévő, sokak által kedvelt minta, mint amilyen például a LILIOM, nem fogja elnyerni a Gresham-palota tetszését, hiszen bizonyára valami egyedit, valami „hozzájuk csiszolt” dekort szeretnének.

Igy_nez_ki_a_keresztvagott_sorminta_egy_koktelos_poharonAz első ötletünk az volt, hogy egy komplexebb, bonyolultabb, mégis átlátható mintát tervezünk. Ez hangulatában képes visszaadni a szecessziós stílusra jellemző gömbölyded ornamentikát.
Első terveink, bármennyi kreatív munka is volt bennük, nem nyerték el megrendelőink tetszését. Rá kellett jönnünk, hogy az alapelképzelés volt rossz. Habár küllemében a szecesszió, a gazdag díszítettség dominál, a szálloda belső tereiben már keveredik a letisztult modernség a szecessziós örökséggel, a kényelmi berendezések pedig kifejezetten a 21. század elvárásait reprezentálják.
Ez a gondolatmenet már jóval termékenyebbnek bizonyult. A minimál design tökéletes munkahipotézis volt, ékes példája annak, hogy a „letisztult”, modern enteriőrhöz is remekül passzol a kézzel csiszolt kristály.


Válogasson modern design-termékeink között!


A Four Seasons Gresham Palace-nak készült poharakon végül az úgynevezett „keresztvágott sorminta” lett a
dekoráció alapja. Számunkra szakmai kihívás, és végül sikerélmény volt a kézműves kivitelezés és a modern formakultúra ötvözése. Szívből reméljük, hogy a KOLLÁZS Brasserie & Bar vendégei számára is megelevenedik ez az élmény, amikor elfogyasztanak egy finom italt!


Érdeklik akcióink, legújabb kézműves termékeink? Kövessen minket Facebookon is, és igényelje 5% rajongói kedvezményünket!

kandh A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu_v2