BLOG

Kristály boros kehely széles kínálattal

2016.05.21 20:46

Kristály boros kehely széles kínálattal

Kristály boros kehely Ajkáról
Kristály boros kehely Ajkáról

Kristály boros kehely Ajkáról

Kristály boros kehely az egyik legnépszerűbb, legkeresettebb darabok közé tartozik. Méretben, formában, díszítésben, funkcióban (vörös- és fehérborokhoz alkalmas poharak) egyaránt széles kínálattal állunk vásárlóink rendelkezésére.

Kristály boros kehely megjelenése

Kristály boros poharaink és kristály boros kelyheink utánozhatatlan hangulatot és atmoszférát teremtenek a borozáshoz. Legyen az baráti beszélgetés (könnyű fehérborral, például csopakival), vagy magányos elmélkedés, írás, gondolkodás (testes vörösborral, például cabernet sauvignonnal). De hogyan is kell kinéznie egy ilyen pohárnak? Van rá valamilyen szabály?

A méreteire vonatkozóan vannak “szabályok”, de  a formára vonatkozóan inkább csak célszerűségi szempontokat érdemes figyelembe vennünk. Nézzük melyek is ezek.

A méretről

Az asztalon a legkisebb mérettel a fehérboros kelyheknek kell rendelkezniük. Ez általában 120ml-350ml-ig terjedhet. Ezt követik a vörösboros kelyhek, melyek 250ml-450 ml-ig váltakoznak. Végül vannak a boros poharakhoz hasonló, de a “hatalmas” mérete miatt vizes kehelyként használatos kelyhek 350 ml-től. Jól látják! Igen, vannak átfedések, mivel a boros pohár készletek jellemző méretei készletenként változnak. A közölt számok inkább az egymáshoz viszonyított arányokat jelenítik meg.

A formáról

Itt inkább csak olyanokat kell figyelembe venni, mint könnyű mosogatás, karcállóság, koccintásra való alkalmasság.

Kristály boros kehely és a bor

A borozás, főként az utóbbi időben, csodás reneszánszát éli hazánkban. Ennek megfelelően egyre nagyobb az érdeklődés a különféle borozáshoz kötődő tárgyak, így elsősorban és mindenek előtt a poharak iránt. Egy szép, ólomkristály boros pohárkészlet különleges ékszere lehet otthonának, s a vendégségek alkalmával napjainkban oly gyakori, kulturált borozás állandó részévé válhat. Az igazán szépen terített asztal egy pillanatra szerves részévé válik a lakberendezésnek is. Ugyanúgy, mint egy kristály váza vagy kristály tál a porcelán étkészlettel karöltve.

A gravírozott, mesterien díszített kristály boros pohár mindenképpen a boros poharak fejedelmének számít. A Black Crystal által készített kehelytípusok tradicionális, évszázadokra visszanyúló eredettel bírnak. Eleganciájukkal, az általuk-belőlük sugárzó hangulattal művészi, csodálatosan kiegyensúlyozott, harmonikus légkört teremtenek.

Miért fontos az, hogy milyen a kristály boros pohár?

Sokan sajnos nincsenek tisztában azzal, hogy hogyan is illik elfogyasztani ezeket a magas minőségű, kiváló borokat. Pedig, lássuk be, ha már megveszünk egy remek bort, akkor az elfogyasztásának is meg kellene adni a módját! Egy minőségi bor ugyanis, rengeteget veszíthet az élvezeti értékéből akkor, ha nem megfelelő pohárból kortyoljuk el. Éppen ezért, ha kedveled a borokat, nem árt beszerezned egy-két megfelelő boros poharat is. A megfelelő boros pohár kiválasztásával ugyanis, megtiszteljük a finom borokat.

Böngéssze végig kínálatunkat! Biztosak vagyunk benne, hogy megleli, amit keresett, hiszen a leírtakon kívül ajánlunk még pálinkás, sörös és pezsgős poharakat is.

kandh A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu_v2 mypos_eu