BLOG

Melyik a megbízható kristálypohár bolt?

2020.07.23 13:06

Melyik a megbízható kristálypohár bolt?

Kristálypohár bolt – Black Crystal

Ajkai kristálypohár bolt a Black Crystaltól.
Ajkai kristálypohár bolt

5 tipp a tökéletes kristálypohár bolt kiválasztásához

1. Miről ismerhetjük fel a valódi gyártót?

Kristálypohár bolt felkeresésekor sokszor fenn áll az a probléma, hogy nem tudjuk eldönteni, valóban a tényleges gyártóval akarunk e üzletet kötni, legyen szó hagyományos, vagy online boltokról. Sajnos sokan mondják magukról, hogy gyártók, még akkor is, ha ez nem feltétlenül van így, hiszen szeretnének minél több ügyfelet magukhoz csábítani. Mivel ez mégis egy biztonságot ad például olyan esetekben, mikor egy egy készletet pótolni kell, vagy hosszú ideig egyfajta terméket rendel egy-egy kis- és nagykereskedő.

Ahhoz, hogy leellenőrizzük partnerünket nem kell különleges turpisságokat kiötlenünk és hosszú napokon át gondolkoznunk, hogy megbízhatunk e benne. Egyszerűen látogassuk meg a helyet, ahol a gyártás zajlik, hiszen ha valóban a gyártóval beszélünk, akkor ez nem fog gondot okozni, hogy saját termékei iránt érdeklődnek az emberek. Ellenkező esetben ez nagy problémát fog okozni, hiszen csak úgy mégse vihet partnere egy idegen telephelyre látogatókat és nem nézheti meg az ott zajló gyártási folyamatokat sem, mivel neki sincs oda szabad bejárása.

2. A tanúsítvány jelentősége egy kristálypohár boltnál

Sokan azt gondolhatják, hogy a tanúsítványnak nincs létfontosságú szerepe. Ám a megfelelő kristálypohár bolt megtalálásában ez nagyban segíthet. Ezt azért is emeltük ki egy külön pontban, mert fontosnak találjuk, hogy egy tanúsítvánnyal ellátott terméket kérjenek azok a jövőben kristállyal foglalkozók, akiknek nem mindegy, hogy mit, és milyen minőségben adnak tovább ügyfeleiknek. De miért is jó ez? A válasz nagyon egyszerű: a tanúsítványból kiderül, hogy az adott kristály termék valóban kézzel készült-e, ami természetesen sokkal többet ér, mint egy gépi prés kristály, aminek az ára is jóval olcsóbb. Így kizárhatja az olyan boltokat, akik előszeretettel mondják termékeikre, hogy kézzel készültek, miközben egy olcsóbb kategóriás árut adnak el a kézzel készített árán.

3. A termék paletta szélessége sok mindent elárul.

Ha nagyon szűk az adott kristálypohár bolt termék palettája, akkor valószínűsíthető, hogy az nem egy gyártó boltja. Ez is utalhat az első pontban felsoroltakra. De honnan gondoljuk ezt? Egy gyártó sokféle sorozatot gyárt, ha csak a poharakat nézzük is most. Minimum 5-10 félét, így ezt például egy weboldal, vagy katalógus segítségével elég könnyen leellenőrizhetjük. Ebből adódóan a cikkszámok is nagy jelentőséggel bírnak, például egy online kristálypohár bolt esetén. Hiszen egy gyártó, aki többféle terméket gyárt, muszáj, hogy beazonosítsa azokat kódokkal. Így lényeges elem, hogy legyen cikkszáma minden egyes terméknek.

4. A kódok mindig nagy szerepet játszanak.

Az előző témából adódóan a cikkszámok is nagyon fontosak, például egy online kristálybolt esetén. Hiszen egy gyártó, aki többféle terméket gyárt, muszáj, hogy beazonosítsa azokat kódokkal. Így lényeges elem, hogy legyen cikkszáma minden egyes terméknek.

A másik kód, amire figyelni kell az EAN kód (vonalkód), ami egy terméknél fel kell, hogy legyen tüntetve. Ebből egy okostelefon segítségével visszakereshető a pontos gyártó. Mivel ezek nemzetközileg regisztráltak, így megbízhatunk az EAN kódban közölt információkkal.

5. Közösségi média és a kristálypohár bolt

A mai világban mér elengedhetetlen, hogy egy cég ne szerepeljen valamelyik közösségi médiás felületen, például a Facebook-on. Ezt is célszerű leellenőrizni, kezdve az oldal követőivel mert az az egyik, amiből a legtöbb következtetést le tudjuk vonni. Tehát célszerű megnézni, hogy az oldal hány kedveléssel, vagy követéssel rendelkezik. Ha ez a szám 200 alatti, akkor azok csupán ismerősök és barátok kedvelései. Nem jelentenek valódi, értékes kedvelőket, esetleg vásárlókat.

kandh A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu_v2 mypos_eu