BLOG

Exkluzív Royal sorozatunk elkészítése

2020.09.19 16:55

EXKLUZÍV ROYAL SOROZATUNK ELKÉSZÍTÉSE

Exkluzív Royal kristály

Exkluzív Royal sorozat Ajkáról

Exkluzív Royal Ajkáról

Exkluzív Royal sorozatunk tagjai királyokhoz méltó aprólékossággal készülnek, a Black Crystalnál manufaktúrában, Ajkán. A sorozatot elsősorban az elegancia, az exkluzivitás, a luxus jellemzi, hiszen a poharakat díszítő 160 eredeti Swarovski strasszkő, mint kiegészítő. A homokfúvással készült, különleges dekoráció kiemeli a hétköznapok világából.

A klasszikus formavilág, a hagyományok gondos ápolása mellett a Black Crystal csiszolómesterei számára fontos a kísérletezés, a dekorációk kreatív újragondolása, a szüntelen tervezés. Ezúttal különösen nagy célt tűztünk ki magunk elé: megalkotni a királyok poharát, a Royalt. A manufaktúrának több exkluzív sorozata is van, például a következők:

  • Exkluzív Royal
  • Exkluzív Lace

Exkluzív Royal különleges csiszolási folyamata

Az exkluzív Royal különlegessége, hogy a dekoráció kétféle csiszolási technikával készül. A poharak talpa, illetve szára a Black Crystalnál megszokott, „hagyományos” módon csiszolással készül. Ezzel szemben, az oldalukon lévő aprólékos mintázat bár úgyszintén kézzel, azonban másféle módszerrel, úgynevezett homokfúvással alakul ki. Jellegzetes különbségük, hogy az előbbinél a dekoráció belemélyül a pohár oldalába, míg utóbbinál az elkészült minta kidomborodik.

Miután csiszoló mestereink elvégezték a szükséges előkészületeket, megcsiszolják a szárat és a talpat. Ezt követően a poharat savazzák, aminek következtében felveszi összetéveszthetetlen ragyogását.

Ezután egy speciális fóliából, egy erre a célra kialakított „tű” segítségével óvatos, precíz mozdulatokkal „kihámozzák” a mintát. Ez felkerül a kristály pohár oldalára, aminek fontos szerepe van a minta kialakításában.

Miután a fólia a pohár valamennyi oldalára felkerült, csiszoló mesterünk  egy speciális homokfúvó „pisztollyal” lassan elkezdi „fogyasztani” a fóliával le nem takart részt. Különösen fontos, hogy a mester biztos kézzel dolgozzon! Hiszen ha 10-15 cm-nél közelebb kerül a pisztoly a kristályhoz, vagy túl sok ideig irányul egy pontra stb., akkor pillanatok alatt használhatatlanná válhat a pohár.

Miután sikerült „elfogyasztani” a kellő mennyiségű anyagrészt, már szépen ki is domborodik az exkluzív Royal mintája. Ezután ismét savazzák a poharat, hogy szép fényes legyen.

Végül még egy – a hölgyek számára kedves – munkafolyamat vár a pohárra, mégpedig a 160 Swarovski kristály felragasztása, amely nagy koncentrációt igénylő munka. Hogy az optimális időn belül maradjanak csiszolóink, hiszen egyetlen Royal készlet elkészítése több napot is igénybe vesz. A ragasztás szintén aprólékos, nagyfokú precizitást igénylő munka, hiszen egyrészt aprók a kövek, másrészt fontos, hogy a felület tökéletesen tiszta legyen.


Exkluzív Royal készletünk MÁR ELÉRHETŐ WEBSHOPUNKBAN!

Az eredmény pedig, úgy gondoljuk, magáért beszél!A termék maga olyan, mint egy kristályokkal kirakott csipkés menyasszonyi ruha egy márkás szalonban. Egy tökéletes egyedi alkalmi ajándék! Ez az Exkluzív Royal ! A tökéletes ajándék!

Akik ezeket a termékeket vásárolják, biztosak lehetnek benne, hogy nem találkoznak velük minden sarkon. Biztosak lehetnek abban is, hogy egy kiemelkedő minőségű luxus terméket vásároltak.

kandh A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu_v2