BLOG

Swarovski kristály a Black Crystal termékein

2017.10.08 10:16

SWAROVSKI KRISTÁLY A BLACK CRYSTAL TERMÉKEIN

Swarovski kristály strasszkő

Swarovski kristály Ajkáról

A kezdetektől napjainkig…

Swarovski kristály történetének kezdete egészen 1895-ig nyúlik vissza. Akkoriban egy osztrák vállalkozó, Daniel Swarovski alapította a cég elődjét. Ez a vállalat tovább fejlődött, és megalkotta a világ egyik legismertebb, különleges kollekciókat gyártó márkáját. A márka hattyúja, napjainkban a világ több mint 120 országában ismert. Ez idő alatt számtalan divatos nyakláncot, fülbevalót, karkötőt, gyűrűt, órát és más ékszereket, csillárt, valamint más dísztárgyakat hoztak létre a cég apró gyémántjai segítségével. Strasszköveiből egyre több ruhára is kerül, mint fontos kiegészítő. Swarovski kristály felhasználásával készült termékek is megtalálhatók a Black Crystal manufaktúra termékei közt. Ezek a fantasztikusan csillogó ajándékok minden alkalomra különleges meglepetések, amelyek kápráztató fényeikkel rögtön elvarázsolják az embert, amint megpillantja. Termékeink, azon kívül, hogy ragyogóan csillognak, még hasznosak is, hiszen itt elsősorban kristálypoharakról, vázákról és más asztali díszekről beszélünk.

A Swarovski kristály különbözik más kristályoktól?

Igen, anyagának összetételében van különbség. A Black Crystalnál 3 féle alapanyaggal dolgozunk.

Ezek a következők:

  • Swarovski kristály
  • Ólomkristály
  • Ólommentes kristály

Mindegyik anyagnak megvannak a  maga előnyei és hátrányai. A Swarovski kristály a legcsillogóbb, de egyben a leginkább sérülékeny anyag is. Az ólokristály szintén “puha” anyag, de kevésbé sérülékeny, mint az előzőekben említett csodaszép termék. Az ólommentes kristály a leginkább ellenálló anyag, amelyet manapság titán-oxid hozzáadásával erősítenek. Vagyis az ólommentes kristály tulajdonképpen titán kristály.

Swarovski kristályos dizájn.

Swarovski kristály vázán

Swarovski kristály váza Ajkáról

A Swarovski kristály elhelyezése kristály vagy ólomkristály termékeken a szépsége mellett tökéletes összhangot is eredményez, hiszen itt „rokon” anyagokról van szó.Ezeket a művészi alkotásokat több féle stílusban hoztuk létre, hogy minden korosztály megtalálja a számára leginkább tetsző tárgyat. A különleges atmoszférát sugárzó aprócska Swarovski kövek elhelyezése termékeinken egyesével, kézzel történik. Emiatt a Black Crystalnál készített minden swarovski kristályos ajándék magában foglal némi egyediséget is, amelyet a kézi munka sajátossága kölcsönöz neki.

Ezek a különlegesen fénylő, tündöklő Swarovski köves kristályokkal felékszerezett szettek, egy magasabb árkategóriát képviselnek. Részben amiatt, mert az eredeti, ezüstös fényű kristályok emelik az általuk díszített ajándéktárgyak értékét. De természetesen amiatt is, mert itt a szokásos kristály díszítési technikákon kívül, a csillogó apró kövek precíz elhelyezése további koncentrálást igénylő feladat elé állítja munkatársainkat. Ez egy hosszú időn át tartó tökéletes kézimunkában valósul meg. De mindez megéri, hiszen kevés dolog pótolhatja a kristályokon megcsillanó gyertya fényének hangulatát.

Tudta, hogy a Swarovski kristály és az ólomkristály nagyon hasonló anyagok?

A swarovski kristály alapanyaga szintén egy olvadékból készül, amelynek előállítása az ólomkristály előállításához hasonlóan történik. Mindkét olvadékban vannak hasonló anyagok is, de természetesen mindkettőnek vannak eltérő adalékaik is. Miközben minden esetben kristályokról beszélünk, a legjellemzőbb eltérés a felhasznált ólom-oxid mennyiségében van. Míg a Swarovski kristályokban 30% ólom-oxid található, addig az ólomkristályban 24% ez az érték. Az ólommentes kristályban pedig az ólom-oxid helyett titán-oxidot használnak jellemzően az utóbbi időben. Ezeknek a hozzáadása elengedhetetlen a megfelelő eredmény kialakítása érdekében. Nem véletlen, hogy ezt a különleges anyagot, épp egy kristály csiszolással is foglalkozó cég alakította ki. Magán az anyagon kívül azonban a swarovski kristály ragyogásához elengedhetetlen egy nagyon precíz lézeres vágási technológia is, hogy a tervezésről ne is beszéljünk.

Az elkészített kristály termékek tökéletes esküvői, menyasszonyi, eljegyzési, vagy akár évfordulós ajándéknak is kiválóak. Kollekciónkat nem csak Budapesten, hanem az ország számos pontján elérhetők. Internetes áruházainkkal pedig nem csak Európa szerte, hanem a világ több pontján is jelen vagyunk.

Tekintse meg kínálatunkat! Biztosak vagyunk benne, hogy megleli az Önnek is tetsző, ajándékot!

kandh A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu_v2 mypos_eu