BLOG

Kristálypoharak kézzel csiszolva Ajkáról

2016.08.05 20:02

Kristálypoharak kézzel csiszolva Ajkáról

Kristálypoharak Ajkáról

Kristálypoharak a Black Crystaltól

Egy kis történelem…

Kristálypoharak és azok megmunkálása, évszázados múltra visszatekintő művészi tudást igénylő mesterségek nélkül nem jöhettek volna létre. Az alkotó kezekben rejlő tudás legszebb gyümölcsei a kristálypoharakkal és kristály kelyhekkel, illetve az ólomkristály kézimunkákkal kezdődnek. Ajkai manufaktúránkban több, mint 25 éve töretlen lelkesedéssel készítjük az egyedi kristály tárgyakat, mert hiszünk benne, hogy a minőségnek van helye az asztalon. 

A 21. századot meghatározó fejlődés egy szempillantás alatt formálta át hétköznapi életünket, és ennek kapcsán a használt eszközeinket is. Modern tárgyaink rövid életűek, s mintha beletörődtünk volna, hogy a plázában vásárolt holmi néhány hónap után óhatatlanul a kukában végzi. Mivel úgyis minden futószalagon készül, nem számít, hiszen már bizonyosan gyártósoron van a következő modell, új designnal, és talán akciósan, alacsony áron.

Kristálypoharak és a tömegtermelés


Nézzen körül webáruházunkban, válogasson egyedi kristálypoharaink között! 


Hogy ma is készítünk még Európában manufakturális úton, egyéni megrendelésre kristálytermékeket, annak köszönhető, hogy sokaknak még ma is, ebben a rohanó 21. században is fontos, hogy ne tömegtermékekből igyák a jó vörösbort, hogy ne tömegterméket adjanak ajándékba kedvesüknek az évfordulóra.

Meg kell adnunk a módját, hiszen az élet esszenciáját kapjuk érte jutalmul. Más a bor íze, ha nem tömeggyártott üvegből, hanem kézzel megmunkált kristálypohárból isszuk? Természetesen nem. Önmagunkról viszont teljesen más képet formálunk egy míves ólomkristály pohárral a kezünkben. Mert a minőség, az elegancia és az egyediség régóta érték a szemünkben, és ma is jobban érezzük magunkat, ha tárgyainkban pontosan a saját ízlésünket látjuk viszont, mint amikor magunkra kell erőltetnünk azt, ami senkihez sem illik igazán, mert sorozatgyártásban, mindenki számára készült.

Kristálypoharak megjelenési formái

Manapság egyre többen keresnek kiutat a tömegtermékek rengetegéből, és mi itt Ajkán szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy egyre többen találnak el hozzánk, keresve az egyedit, a minőséget, a prémium termékeket. Nézzen körül kristálytermékeink között, és vegye fel velünk a kapcsolatot: legyen szó rendelésről, kérdésről, vagy akár egy egyedi ajándékötlet megvalósításáról.

A Black Crystal által gyártott poharak típusai többféle képpen csoportosíthatók. Például borospohár, pálinkás pohár, whiskys (whiskey) pohár, konyakos (brandys) pohár, pezsgős pohár, sörös pohár, kávés pohár, teás pohár, stb. Természetesen ezek a készletek, léteznek kézzel csiszolva is, és dekor nélkül is. Sőt! Vannak olyan szettek, amelyek kifejezetten alkalmasak éttermek, bárok részére is, mindennapos használatra. Egy szépen megterített asztalon a tányérok, tálak, vázák, kancsók és evőeszközök mellett, a kristálypoharak is megkövetelik a maguk helyét ebben a mesterséges harmóniában. 

Pohárkészletek dekorálása

Termékeinket – amennyiben dekorált szettekről beszélünk – elsősorban csiszolással, gravírozással dekoráljuk. Szintén használjuk a homokfúvást is mint díszítési módot, valamint Swarovski köves mintákkal is öltöztetjük a Black Crystal alkotásait. Ezek a technikák, és a hozzá használt különleges kiegészítők teszik különlegesen exkluzívvá az ajándékot, legyen az esküvői, szülinapos, vagy akár nászajándék. Ajándékainkhoz igényelhetnek díszdobozt is webáruházunkban.


Értesüljön elsőként akcióinkról, és legújabb termékeinkről – Kövessen minket a Facebookon!

kandh A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu_v2