Lakberendezés felsőfokon – a tökéletes dekor kiválasztása – 1. rész

Sok kedves vásárlónk keres meg minket azzal a kéréssel, hogy milyen csiszolatú vázát, pohárkészletet, tálat, dekantálót stb. ajánlunk ajándéknak, mire érdemes odafigyelni a választásnál. Ezúttal erre próbálunk kimerítő választ adni.

Modern vagy klasszikus dekor?

Ez talán a legelső kérdés, amit a kristály kiválasztásánál tudatosítani kell, azonban nem érdemes minden más szempontot alávetett helyzetbe utasítani. Ugyanis a modern és a klasszikus stílus közötti különbség nem abszolút.

Webshopunkon a nagyobb rendezettség kedvéért ugyan mi magunk is alkalmazzuk ezt a megkülönböztetést, azonban fontosnak tartjuk kiemelni, hogy egy modern enteriőrbe nem feltétlenül és kizárólag modern csiszolatú kristály illik. És természetesen fordítva is érvényes ez az állítás.

Elsőre furcsának tűnhet, azonban jobban belegondolva, némi vizuális erőfeszítéssel könnyen belátható, hogy például egy sík üveg, vagy márványfelületen gyönyörűen mutathat egy gazdagon díszített Laura-mintájú talpas ólomkristály tál is.

Ennek egészen egyszerű oka van, amit az édes süteményekbe tett „csipetnyi só” példáján szemléltethetünk. Leheletnyi só gazdagítja a süteményt, kiemeli annak alapvető, édes karakterét. Ugyan így van ez a belső terekkel, amelyeket a modern formavilág igézetében rendeztek be.

Képzelje el, hogy milyen csodálatosan egyedinek, különlegesnek hat egy tükörsima, modern ízléssel berendezett étkező asztalán a Liliom martini kehely készlet, vagy az asztal közepén, három szál liliommal egy Viola kristályváza.

A lényeg a túlzások elkerülése, hiszen ahogy a sok só is kellemetlen ízűvé teszi a süteményt, úgy a modern és a klasszikus stílus aránytalan keverése is kellemetlenül eklektikus közeget teremt. Egy klasszikusan csiszolt kristályváza, bonbonier, tál vagy pohárkészlet azonban épphogy kiemeli a modern stílus gazdagságát, letisztult, elegáns karakterét.

A következő részben a különböző dekorokról, azok variálásáról fogunk hosszabban írni, hogy kedves vásárlóink számára minél egyszerűbbé tegyük a választást, miközben igyekszünk ötleteket, tippeket is adni a tökéletes kristálytermék kiválasztásához.

Ha Ön szerint hasznos volt aktuális bejegyzésünk, ossza meg ismerőseivel is Facebookon, és olvassa el a folytatást jövőhéten.