Pezsgőspohár kisokos (BUÉK!)

Lassan, kénytelen-kelletlen magunk mögött hagyjuk a 2016-os évet is. Ez a Black Crystal számára nem csupán azt jelenti, hogy hamarosan betöltjük a 23-at, de azt is, hogy megkezdjük első teljes online-évünket, amikor minden kristálytermékünk elérhető webáruházunkban is. 2017-ben is új termékekkel, új dekorokkal, és új kedvezményekkel készülünk, 2016-ot pedig egy kis Black Crystal-féle „pezsgőzéssel” búcsúztatjuk!

A buborékok vonzásában

Alaptípusként kétféle pezsgőspoharat különböztetünk meg. Forma szerint lehet egy pezsgőspohár magas és keskeny (flute), illetve alacsony és széles. Ezeket pedig még 3 altípusra bonthatjuk „száj nyílásuk” szerint. Ez lehet befelé és kifelé hajló, illetve ritkábban: párhuzamos kiképzésű.

Csiszoló mestereink mindkét alap-, illetve mindhárom altípussal dolgoznak. Rendelésnél, ha vásárlóink érdeklődnek, minden esetben elmondjuk a pro és kontra érveket.

Alaptípus szerint a „flute”, vagyis a magas, keskeny kialakítás a legnépszerűbb. Ezt magyarázhatjuk például esztétikai alapon, hiszen ebben a típusban különösen jól érvényesülnek a buborékok, ha megfigyelik, szilveszteri képeken jellemzően ezek a poharak szerepelnek.

Persze praktikus érveket is felsorakoztathatunk a „flute” oldalán. A buboréknál maradva például elmondhatjuk, hogy ez a kialakítás sokkal kedvezőbb a szénsavasság megtartásához, vagyis „flute” pezsgőspohárba töltve sokkal tovább megőrzi jellegzetes, buborékos karakterét ez a királyi nedű.

Ezenkívül fontos szempont, főképp a vendéglátásban, hogy ezek a poharak könnyeben szervírozhatók, hiszen közelebb lehet őket rakni egymáshoz, illetve kisebb helyen elférnek. Ez utóbbi érv egyébként egyéni vásárlóinknál is sokat nyom a latba, hiszen mindig jobb, ha az éppen nem használt pohár kisebb helyen is elfér.

Azonban a másik, alacsony-széles kialakításnak is megvannak az előnyei. Először is, a „flute”-jellegű poharakkal összehasonlítva ez sokkal könnyebben és jobban tisztítható, ami egy kellemes társasági együttlét után, amikor a vendégek beláthatatlanul sok mosatlan poharat hagynak a lelkes vendéglátókra, igazán nagy segítség.

Ráadásul, bár ez talán inkább csiszoló mesterink saját szempontja, az alacsony-széles típus jobban csiszolható, bizonyos esetekben jobban is érvényesül rajtuk a minta.

Bónusz: Az alacsony-széles pezsgőspohár remekül használható koktélos, illetve martinis pohárként is. Ráadásul kifejezetten passzol is ezekhez az italokhoz, valódi stílust képvisel.

Éjféli jótanács: a koccintásról

Szilveszterkor a koccintás nyelvén beszélünk egymással, így fontos, hogy az óév végére teljesen birtokában legyünk ennek a speciális nyelvnek. Tudni kell, hogy más és más a koccintás aszerint, hogy milyen kialakítású pezsgőspohárral koccintunk.

Hogy ne húzzuk túl soká a már így is „nagyokos” kisokosunkat, rögtön a győztest állítjuk az asztalra. A befele hajló „flute” pezsgőspohár csengő-bongó hangja egy vidám hangulatú szilveszter esti koccintásnál: utánozhatatlan!

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!