BLOG

Pezsgőspohár kisokos

2016.12.31 16:33

Pezsgőspoharak a Black Crystaltól Ajkáról !

Modern és klasszikus termékek !

Kattintson ide, és tekintse mag választékunkat !

Pezsgős pohár palackkal

Pezsgőspohár kínálat a Black Crystalnál

Pezsgőspoharak formai világa

Pezsgőspohár gyártásával lassan 30 éve foglalkozunk Ajkán. Ez alatt az idő alatt nagyon sok formával és dekorral találkoztunk, illetve fejlesztettünk ki.

Magas pezsgős kehely

Alaptípusként kétféle pezsgőspoharat különböztetünk meg. Forma szerint lehet egy pohár vagy kehely magas és keskeny (flute), illetve alacsony és széles. Ezeket pedig még 3 altípusra bonthatjuk „száj nyílásuk” szerint. Ez lehet befelé és kifelé hajló, illetve ritkábban: párhuzamos kiképzésű.

Csiszoló mestereink mindkét alap-, illetve mindhárom altípussal dolgoznak. Rendelésnél, ha vásárlóink érdeklődnek, minden esetben elmondjuk a pro és kontra érveket.

A keskeny-magas pezsgőspohár

Alaptípus szerint a „flute”, vagyis a magas, keskeny kehely kialakítás a legnépszerűbb. Ezt magyarázhatjuk például esztétikai alapon, hiszen ebben a típusban különösen jól érvényesülnek a buborékok, ha megfigyelik, szilveszteri képeken jellemzően ezek a poharak szerepelnek.

Persze praktikus érveket is felsorakoztathatunk a „flute” oldalán. A buboréknál maradva például elmondhatjuk, hogy ez a kialakítás sokkal kedvezőbb a szénsavasság megtartásához, vagyis „flute” kehelybe töltve sokkal tovább megőrzi jellegzetes, buborékos karakterét ez a királyi nedű.

Ezenkívül fontos szempont, főképp a vendéglátásban, hogy ezek a poharak könnyeben szervírozhatók, hiszen közelebb lehet őket rakni egymáshoz, illetve kisebb helyen elférnek. 

Az alacsony-széles pezsgőspohár

Széles pezsgős csésze

Azonban a másik, alacsony-széles kialakításnak is megvannak az előnyei. Először is, a „flute”-jellegű poharakkal összehasonlítva ez sokkal könnyebben és jobban tisztítható, ami egy kellemes társasági együttlét után, amikor a vendégek beláthatatlanul sok mosatlan poharat hagynak a lelkes vendéglátókra, igazán nagy segítség.

Ráadásul, bár ez talán inkább csiszoló mesterink saját szempontja, az alacsony-széles pezsgőspohár típus könnyebben csiszolható, bizonyos esetekben jobban is érvényesül rajtuk a minta.

Bónusz: Az alacsony-széles pezsgőspohár remekül használható koktélos, illetve martinis pohárként is. Sőt! Kifejezetten passzol is ezekhez az italokhoz, valódi stílust képvisel.

Ólomkristály pezsgőspohár

Jótanács: a koccintásról

Szilveszterkor és más ünnepek alkalmával a koccintás nyelvén beszélünk egymással. Tudni kell, hogy más és más a koccintás aszerint, hogy milyen kialakítású pohárral koccintunk.

Hogy ne húzzuk túl soká a már így is „nagyokos” kisokosunkat, rögtön a győztest állítjuk az asztalra. Abefele hajló„flute”pezsgőspohárcsengő-bongó hangja egy vidám hangulatú szilveszter esti koccintásnál: utánozhatatlan! Vagyis elmondhatjuk, hogy biztoságosan csak egy megfelelő formájú pezsgőspohárral koccintsunk.

Poharak anygai

A leginkább elterjedt anyagok az üveg, az ólomkristály és a modern titán kristály. Mindegyiknek megvannak a maguk előnyei, és hátrányai is. a modern kor kihívásainak leginkább a titán kristály (ólommentes) felel meg, hiszen ez a korszak hozta az anyagot is létre.

kandh A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu_v2 mypos_eu