BLOG

Kristály Ajkáról – Tradíció a 21. században

2016.08.10 19:57

Kristály Ajkáról – Tradíció a 21. században

Smile kristály váza Ajkáról a Black Crystaltól.
Smile kristály váza Ajkáról

Miért fontos, hogy a vásárolt kristály Ajkáról származzon?

Ha valaki elmondhatja, hogy az általa használt kristály Ajkáról származik, akkor nem csak a hazai ipart támogatta vásárlásával, hanem a hazai kristálygyártás fennmaradását is segítette. Nem titkolt céljaink közé tartozik, hogy a 21. századi kristály termékekért fáradtságot nem ismerve dolgozzunk. Igyekszünk hirdetni a kristály tradíciójának fontosságát modern világunkban.

Ezért aztán időről időre jelentkezünk például olyan modern sorozatokkal és kollekciókkal, amelyek a hagyományokból táplálkozva egyszersmind megállják a helyüket a legmodernebb háztartásokban, éttermekben is. Természetesen a hagyományos mintákat megtartva próbálunk mindig újabb és újabb kristály termékeket dobni a piacra.

Miért pont az ólomkristály?

Az ólomkristály örök életű, ha vigyáz rá az ember. És ugyan mondhatnánk, hogy igaz ez bármilyen más üvegtermékre is, máris érdemes megjegyezni, hogy ez azért ebben a formában nem igaz.

Egy kristály kehely, vagy épp egy mesterien megmunkált kristály boros pohár akár száz év elteltével is ugyanúgy csillog, ugyanolyan szép, csengő hangon koccan, mint újkorában.
Ezt a tömeg gyártott, karcolódó, homályosodó poharak kapcsán már közel sem állíthatjuk.

A kristály igaz, megköveteli magának az óvatos figyelmet, de cserébe olyan gasztronómiai élménykiegészítőként van jelen otthonunkban, amely máris szintekkel magasabbra emeli egy esti borozás hangulatát, a vacsorákról, estélyekről, ünnepekről nem is beszélve

Ólommentes kristály Ajkáról

Az ólomkristály mellett az utóbbi időben egyre népszerűbbek az úgynevezett kristályüveg termékek is, melyekkel ólommentes kristály néven találkozhatunk.

Az ilyen darabok ránézésre ugyanazt az élményt nyújtják, mint ólomkristály társaik, koccintásnál is gyönyörű, hosszan kitartott hangjukat hallatják. Ám árkategóriában kedvezőbbek a klasszikus változatoknál, s azok is szeretik, akik az ólomkristály elnevezés hallatán visszarökönyödnek kissé. Talán egy elképzelt, ódon hangulat miatt. Sokaknál berögzült ugyanis ez a téves elképzelés.

Célunk, hogy ezen is változtassunk. Hiszen mi azt szeretnénk, hogy vásárlóink is mindig elégedettek legyenek a kapott és sokáig használt kristály termékeikkel Ajkáról. Ezért elárulunk egy dolgot az ólommentes kristályról. Sokkal jobban bírja a külső behatásokat, mint az ólomkristály, így már csak ezért is érdemes kipróbálni ezt a fajta terméket is. Ha valakinek viszont ezek után sem tetszene esetleg az ólommentes kristály, természetesen tud ólomkristályt is rendelni tőlünk.

Miért válasszanak kristályt Ajkáról a Black Crystaltól?

Termékeink az igényesség, a részletgazdagság és a letisztultság jegyében születnek manufaktúránkban, s egyediségük révén olyan pluszként lehetnek jelen az Ön otthonában is, mely igazán emlékezetessé teheti a legfontosabb pillanatokat.


Értesüljön elsőként akcióinkról, és legújabb termékeinkről – Kövessen minket a Facebookon!

kandh A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el. simplepay_hu_v2